Morda nisi pomislila, da bi pričela s Pole dance, ko si se odločila za redno telovadbo. Naj ti zaupamo, da je marsikatera izmed naših članic, ki obiskujejo pole dance vadbe, sprva razmišljala enako kot ti, in bila kasneje pozitivno presenečena.

Na pole dancu krepimo naše telo in našo samozavest. Omogoči nam, da bolje spoznamo svoje telo in sposobnosti. Marsikdo si je s plesom ob drogu že izboljšal kvaliteto svojega življenja.  Tukaj so razlogi zakaj:

  1. Ples ob drogu kuri veliko kalorij 

Vsaka ženska se je v svojem življenju že sigurno borila s kilogrami. Pri Pole dancu v 30 minutah porabimo toliko kalorij, kot pri aerobiki ali gimnastiki, ki veljata kot eni najboljših načinov vadbe za kurjenje kalorije.

  1. Gradi našo samozavest

Ko obvladaš osnove in okrepiš mišice, hitro raste tvoja samozavest in pričneš izvajati elemente, ki vzbudijo kar nekaj zavidljivih pogledov gledalcev. Najpogosteje navdušimo naše najbližje, ki nas prej še nikoli niso spoznali v tej luči. Več samozavesti pa prinese tudi boljše počutje, ki se odraža že v samem načinu hoje in drže. Spretnosti, ki jih pridobiš na vadbi vplivajo na kakovost tvojega vsakdanjega življenja. Bolj čvrsto in gibčno telo ti bo olajšalo opravljanje vsakodnevnih nalog. 

  1. Zmanjšuje stres

To je verjetno ena od največjih prednosti. Ko smo pod stresom, se v našem telesu začne počasi razvijati adrenalin, zaradi česar lahko postanemo celo depresivni. Intenzivna vadba pomaga, da adrenalin pokurimo, telo pa začne proizvajati endorfin, hormon, povezan z občutkom sreče. Zato boš po resnično dobri vadbi bolj sproščena in tudi bolj srečna. 

  1. Poveča gibčnosti

Ljudje pogosto pozabimo na resničen pomen mobilnosti in gibljivosti sklepov. Ko postaneš bolj mehka, boš izgubila bolečinami v hrbtu, otrpnjen vrat in bolečine v mišicah. Zmanjša se tudi tveganje zvinov. Gibanje bo postalo bolj svobodno. 

  1. Blagodejen učinek na srce in pretok krvi

Ples ob drogu je dober za srce, na enak način kot druge oblike zmernega do intenzivnega aerobnega treninga, saj spodbuja pretok krvi. To je posebej koristno za vse, ki večino časa preživijo sede, tako na delovnem mestu ali doma. 

  1. Lažji in lepši spanec

Kakovosten spanec je enako pomemben kot sta pomembni prava prehrana in redna vadba. Redni treningi, ki utrudijo telo, v kombinaciji z raztezanjem, ki ga vedno opravimo, kot del treninga, vam bodo zagotovili potrebno sprostitev in dober spanec. Dokazano je namreč, da po vadbi zmeraj bolje spimo.

  1. Pole dance je nekaj drugačnega, nekaj nevsakdanjega

Ples ob drogu je odlična vadba, kjer zmeraj presegamo svoje meje. Je nevsakdanja vadba, ki še zmeraj privabi veliko zanimanja in vprašanj. Vsekakor pa je zelo zabavna vadba, ki jo je vredno poskusiti.

Če si v teh 7 razlogih našla vsaj 3 take, ki so te nagovorili, potem ne odlašaj in si rezerviraj svojo prvo uro. Morda boš našla točno to, kar si že ves čas iskala 😉 

Nasvet: Za hitrejši napredek, svetujemo kombinacijo vadb. Idealno dopolnilo je vadba “Flex body”, ki pripomore k boljši gibljivosti in olajša izvajanje elementov pri Pole Dance vadbi. Preveri naše vadbe tukaj.