Iris Batista je magistrirala iz predšolske vzgoje, ki uživa v športu. Šport je del njenega življenja. Skozi življenje si je pridobila licence na različnih športnih področjih (športne rekreacije, skupinske fitness vadbe, gimnastike, smučanja, plavanja, nordijskega rolanja in rolkanja). Ob vodenih vadbah se je včasih aktivno ukvarjala še s fotografiranjem.

Iris pravi, da je njeno prvo srečanje s športom bilo že v maminem trebuhu,  (ko je trenirala kickboks). Športno je aktivna že od malih nog. Vse do 5. razreda je bila vključena v rokomet in akrobatiko, potem pa se je začela bolj resno ukvarjati z atletiko in navijaškim plesom, kjer je v srednji šoli tudi tekmovala na državnih in mednarodnih prvenstvih.

Življenja brez športa si preprosto ne predstavlja, saj bi ji hitro postalo preveč dolgčas. Šport ji daje energijo, srečo in prijatelje. 

Včasih si govorimo, da moramo nekaj narediti zase. Iris vam sporoča: “Sedaj je pravi čas! Nikoli ni prepozno začeti!”

Gibanje je del našega življenja in danes je gibanja zaradi našega načina življenja manj, kot ga je bilo včasih. Zato si želi si navdušiti otroke in njihove starše, da skupaj preživljajo čas aktivno.

Če bi morala izbrati en šport, ki ji je najljubši (čeprav težko), je to ples ob drogu, ki je končno dobil svoje pravo mesto in priznanje v svetu športa. V Sport & Pole & Dance studiju v Ajdovščini jo izvajajo že 8 let in je zelo priljubljena med dekleti, saj nudi več kretivnosti, individulnosti, izražanja. Vadba ob drogu je zabavna in izboljšuje moč ter gibljivost.

Na začetku ni potrebno imeti veliko moči, potrebni sta pa disciplina in vztrajnost, ter redni obiski vadb. Vsaka vadba je na začetku težka. In vsak začetek je pot v neznano, a vendar se zmeraj izplača. Vse vadbe so prilagojene glede na sposobnosti in pripravljenost posamezne udeleženke.

Veliko žensk, ki se vpišejo na vadbo, je slabše telesno pripravljenih. Moč in spretnost pridobijo sproti. Dobra novica je ta, da je pri plesu ob drogu (pole dancu) napredek zelo hiter!

Za vse, ki tega še ne veste, vam Iris sporoča, da imajo v studiu tudi vadbe prilagojene posebej ženskam!

Vadba za izgubo telsne maščobe in krepitev mišic: FIT BODY
Vadba za razteg in večjo fleksibilnost: FLEX BODY

Na obisku v studiu pa je bil tudi Alberto del Campo, plesalec na drogu iz Cirque de Soleil. 

Alberto je v enem izmed svojih intervjujev povedal:” Ne vem, ali veste, vendar ima Iris 60 otrok, ki obiskujejo ure Pole dance (plesa ob drogu). 60 otrok! Tako velikega števila otrok sploh še nisem srečal v nobenem studiu. In kot sem videl na delavnicah, je njihovo znanje res zavidljivo. Sploh nimam nasveta, bi bolj jaz potreboval njenega (smeh).”