Neglede na to, ali si že mama ali še ne, vsakdanji tempo življenja lahko prav vsaki izmed nas pride do živega. Izčrpane se mnogokrat pričnemo obnašati prav neprijazno do same sebe. Zadovoljimo se s premalo spanja, nerednimi in hitrimi obroki, v katerih sploh več ne uživamo. Gibanju damo manj prioritete ali ga celo v celoti izključimo, ker smo preveč utrujene in nam primankuje energije še za to.

Če si se našla nekje med vrsticami zgoraj potem prosim prenehaj z zapostavljanjem sebe in se prični ponovno ljubiti. V prvi vrsti si ti tista, ki se mora negovati in razvajati. Ljubiti se pomeni ljubiti svojo celoto, to je svojo dušo in svoje telo. Kar z drugimi besedami pomeni, da si vzameš čas za stvari, ki ti nahranijo in oživljajo dušo in telo. 

fit body

Vprašaj se česa od spodaj navedenega potrebuje tvoje telo več, in mu prični to dajati. 

 

  • Dovolj spanca. Utrujene nismo nikomur v prid. 
  • Dovolj tekočine. Saj veš, da je 60% tvojega telesa sestavljeno iz vode kajne? Dehidracija vpliva na mnogo različnih načinov na tvoje telo in počutje. Celo postra te lahko, poslabša izgled tvoje kože in povzroča glavobole. 
  • Nežnost in nego. Bodi nežna do sebe. Privošči si kopel, masažo, savnanje, sprehod v naravi, pripravi si piling za telo, .. karkoli je tvoja negovalna rutina, ki si jo morda zadnje čase površno opravljala.
  • Oblačila v katerih se ti počutiš udobno. S tem ne mislimo zakrivanja telesa, ravno obratno. Telo obožuje udobno obleko, ki je lahko obenem tudi lepa na pogled. Govorimo o oblačilih, ki ti dajo udoben korak, v katerih ti ni neprijetno sedeti, stati, iti po stopnicah ali narediti preval 😉
  • Občudovanje. Resnično se poglej v ogledalo. Vzemi si čas in odkrij, tisto kar si morda že pozabila. Vsaka od nas ima nekaj, zaradi česar je posebna in neponovljiva. Začni se svoje unikatnosti ponovno zavedati.
  • Dovolj gibanja. Govorimo o fizični aktivnosti, ki ti je pisana na kožo in se ob misli nanjo razveseliš. Z gibanjem sprostiš tok misli, po aktivnosti se počutiš bolj lahkotno, olajšano, sproščeno, a hkrati navdihnjeno in zadovoljno. 
  • Redna in zdrava prehrana. Pozabi na diete in stroga pravila, ki ti narekujejo, kaj moraš jesti. V hrani je vendar treba uživati! Nauči se ponovno jesti z užitkom. Jej to, kar se ti lušta. Kar ti lahko pomaga so bolj zdrave alternative priprave tvojih najljubših jedi. Kjer nisi prikrajšana za okus, zadovoljstvo in hkrati daš telesu kvaliteto, ki jo potrebuje. Aja pa še to: “Grešenje ni zločin!” 🙂